Holland Cup 2 juni

      Geen reacties op Holland Cup 2 juni

Met een kleine delegatie toog Sung Zang naar de tweede dag van de Holland Cup in Pijnacker. Dit jaar was dit toernooi verdeeld over twee dagen: zaterdag de A klasse (blauw t/m zesde dan, met zo’n 320 deelnemers) en zondag de B klasse (wit t/m groen, zo’n 180 deelnemers). Het Sung Zang team bestond uit twee deelnemers (Romy – tul en sparring en Francien – tul), één scheidsrechter (boosabum Annika) en één coach (sabum Martijn).

Groningen – Pijnacker is zo’n 2,5 uur rijden, dus we waren vroeg op pad (6.30 uur om precies te zijn). Alles ging voorspoedig, inschrijven, meten, scheidsrechtersmeeting, coachmeeting, klaarmaken… De tuls die de dames tijdens de warming up lieten zien waren strak en krachtig. Goede verbetering ten opzichte van het vorige toernooi.

Romy kwam als eerste in actie en ze liep een mooie Yul Gok. Helaas een foutje en een balansverstoring, maar ze was veel strakker dan haar tegenstander. Helaas verloor ze toch met 3-2, heel jammer.

Francien werd tegelijkertijd opgeroepen en aan de andere kant van de hal kwam ze in actie.

Sabum Martijn was nog net op tijd voor de tweede tul die ze liet zien: ook Yul Gok en strak gelopen. De eerste partij had ze toen al in de zak. De tweede wist ze ook in haar voordeel te beslissen en het was een gouden medaille voor Francien!

Romy ging bezig met haar warming up voor het sparren en dat ging goed: krachtige, snelle dollyo’s en stoten, goed uitbewegen en counteren. En daarna wachten op haar poule, die de laatste van de dag op het hoofdveld was. Daar ging het bewegen nog wel goed, maar het instappen en zelf punten maken bleef achter. Ondanks dat ze haar best deed, lukte het niet genoeg om haar tegenstander op de huid te zitten. Helaas. Volgende keer beter, want het zit er zeker in!

Toen was het wachten op het einde van het toernooi, want boosabum Annika had zich voor de club opgeofferd (geen scheids leveren, betekent een boete!) en moest tot het einde aan het werk. Heel hartelijk dank boosabum!

Gelukkig was het een efficiënt en goed georganiseerd evenement (dank boosabum Corinne Kool, sabums Rory de Vries en Tim Kool en alle medewerkers, scheidsrechters en vrijwilligers), dus waren we mooi op tijd klaar.

Al met al een leuke dag. Volgend jaar weer en dan hopelijk met een veel grotere Sung Zang wedstrijdgroep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.