Trainen in coronatijd (t/m 14 december)

Bestuur en hoofdtrainers van Sung Zang hebben de nieuwe coronaregels bestudeerd, advies ingewonnen van gemeente Groningen en overlegd over de aanpak van de trainingen bij Sung Zang. Vanaf maandag 19 oktober trainen we als volgt:

1. Jeugd

Voor jeugd tot 18 jaar verandert er in principe niets: er mag getraind worden en er hoeft geen afstand gehouden te worden. Bij Sung Zang gaan we iets verder dan de regels voorschrijven en houden we waar mogelijk afstand en de jeugd houdt sowieso 1,5 meter afstand tot de trainers. Met dat in gedachten gaat de jeugdgroep in Groningen gewoon door met trainen op de normale tijden (maandag en donderdag 18-19 uur).

2. Junioren/ senioren Aduard

Helaas heeft sporthal De Meeden in Aduard besloten voor senioren de deuren te sluiten. Dat betekent voorlopig geen training in Aduard. De Aduarder leden worden van harte uitgenodigd om naar Groningen te komen (zie hieronder).

3. Junioren/ senioren Groningen

Van gemeente Groningen hebben we toestemming om Taekwon-Do training op individuele basis door te zetten. Dit valt onder deze regel: “Individueel sporten zoals een bezoek aan sportschool, groepsles of zwemmen mag. In iedere afzonderlijke ruimte mogen maximaal 30 sporters.” Deze regel is afkomstig van de website van gemeente Groningen: https://sport050.nl/nieuws/coronavirus/georganiseerd-sporten/ en we hebben onze interpretatie afgestemd met de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente. Uiteraard zullen we nog voorzichtiger zijn dan normaal.

Op basis van deze regel geven we de gelegenheid om vrij te trainen in de zaal op maandag en donderdag, op minstens 1,5 meter afstand. Natuurlijk is het wel mogelijk om vragen te stellen aan de aanwezige trainers, maar er is geen normale training, geen gezamenlijke warming up e.d. We raden aan om vooral bezig te gaan met tul en/of losse technieken (schaduwsparren of oefenen op een bepaalde schop) of dallyon (rekken, kracht- en conditieoefeningen e.d.). Dit betekent wel dat er voorlopig geen proeflessen bij de junioren/seniorengroep mogelijk zijn

Inloop voor de vrije training is vanaf 19.15 tot 19.30 uur (om niet te kruisen met de jeugd). Er wordt niet gezamenlijk gegroet of getraind, iedereen gaat voor zichzelf aan de slag.

Natuurlijk gelden tijdens de trainingen die doorgaan alle afstands-, gezondheids- en hygiëneregels zoals altijd en daar letten we streng op.

We hopen dat de coronamaatregelen snel de gewenste resultaten opleveren en dat er geen aanvullende maatregelen nodig zijn. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.