Sung Zang op strandtraining Hoek van Holland

Op zaterdag 3 september vertrokken sahyun Martijn en boosabum Steven (met zijn gezin op de achterbank) naar Hoek van Holland voor de jaarlijkse open strandtraining van Taekwon-Do school Oh Do Kwan.

Alle ITF Nederland-scholen waren uitgenodigd en Sung Zang deed voor het eerst mee. Dit was alweer de 18e editie. Met vier scholen en ruim vijftig deelnemers was het een bijzonder geslaagd evenement. Hieronder een (foto)verslag. Alle foto’s vind je op de website van Oh Do Kwan.

Vanuit Groningen was het een hele reis, maar de hartelijke ontvangst en de gezellige en uitdagende training in de duinen, op het strand en in de branding maakten het dat meer dan waard.

Na het groeten op het strand werd de groep in ‘kleine en grote helden’ ingedeeld, waarop verschillende intensiviteitsniveaus van training afgestemd werden. Het eerste half uur werd er vooral gebruik gemaakt van de uitstekende cardio en krachttrainingsmogelijkheden van het rulle zand en de steile duinen. Vervolgens werd het strand weer opgezocht voor gezamenlijke tul-oefeningen (de gekleurde banden in opstellingen, zwarte banden er tussen om het goede voorbeeld te geven). Daarna werden de groepen op band gesplitst. De zwarte banders liepen Po-Eun tul (eerst op het zand, daarna in het water), Juche en Ko-Dang (de twee 15e tul) en ten slotte Ge-Baek.

Natuurlijk werd er ook in groepjes op kussens geschopt en was er nog een teamcompetitie. Afgesloten werd er met opdrukken in de branding en de nodige (groeps)foto’s.

Behalve de leden van Oh Do Kwan (onder leiding van sahyuns Art, Ron en Edwin van der Lee en sabums John, Bernd en Brian) waren ook Difesa (van saseong Willy van de Mortel), In Nae Do Kwan (begeleid door sabum Randy Brouwer) en Sung Zang aanwezig.

Een geslaagd, vermoeiende en vooral erg gezellige training! Dank aan alle deelnemers en natuurlijk de organisatoren van Oh Do Kwan. De foto’s zijn gemaakt door Cathleen van der Lee-Haarloo.

Volgend jaar weer! En dan met meer Sung Zangers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.