Landelijke Technische Cursus 14 mei

Meer dan honderd Taekwon-Doïn verzamelden zich op 14 mei in Vianen voor de eerste LTC van 2022. De Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) gaf van 10.30 tot 15.30 uur een gevarieerd programma. Van tul (de drie hoogste per graduatie) tot dynamisch schoppen en van achtergronden tot een veldslag uit de Koreaanse geschiedenis.

Sabum Claudia gaf een leuke en effectieve warming up, sabum Rory liet iedereen hard werken met dynamische schoppen en sahyun Martijn verzorgde twee blokken met oefeningen en info over de achtergronden van Taekwon-Do. In het kader van de Imjin oorlog (1592 t/m 1598 in Korea, waar de naamgevers van de tul Choong-Moo, Choong-Jang en So-San een rol in speelden) werd buiten in de zon een veldslag uitgevochten. Ter ere van de patriotten die zich tegen de bezetting van Korea verzetten (1910 t/m 1945) heeft iedereen zich stevig in het zweet gewerkt (24 schoppen voor Do-San, 32 voor Joong-Gun… helaas was er geen tijd voor de 45 van Eui-Am en de 33 van Sam-Il). Ook de patriot Cho Man-sik (Ko-Dang , de voormalig 15e tul) kwam even aan bod, net als zijn tragisch lot en de vervanging van zijn tul door Juche.

Namens Sung Zang waren er vier leden aanwezig: boosabums Sandra, Francien en Jasper en sahyun Martijn. Het was een leuke, inspirerende, inspannende en gezellige dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.