Plaquehouders/ lerarentraining ITF Nederland

Op 6 maart 2022 werd door ITF Nederland de jaarlijkse lerarentraining georganiseerd, gratis toegankelijk voor ’teaching plaque’ houders. Normaliter geeft de Commissie Techniek en Opleidingen (CTO) de helft van de les en de Opleidingscommissie I.T.F. Taekwon-Do Sportleider (ITS) de andere helft. Door omstandigheden werden dit keer alle trainingsuren gegeven door de CTO.

Namens Sung Zang waren boosabums Sandra en Francien (3e dan) en sahyun Martijn (7e dan en lid CTO) aanwezig.

Na een kort openingswoord (door saseong Willy van de Mortel) en een warming-up (gegeven door sabum Rory de Vries), werden de eerste twaalf tul gelopen, met als enige onderbreking een minuutje om eventuele vragen op te schrijven tussen de tul. Dat was flink zweten!

Daarna werd er in drie groepen (1e/ 4e/ 7e dan, 2e/ 5e/ 8e dan en 3e/ 6e/ 9e dan samen) gediscussieerd over de genoteerde vragen, waarna sahyun Martijn Lindeboom een groepsgesprek leidde hierover (best een uitdaging met zo’n 70 – van nature eigenwijze – leraren).

Voor de pauze gaf saseon Willy een leuk intermezzo over het versnellen van technieken door ontspanning, waarvoor hij sahyun Mariusz Steckiewicz (tegenwoordig lesgevend in Vietnam) dankte voor het voorbeeld. Er werd enorm hard geslagen op de speciaal daarvoor meegenomen kussens en voor velen was dit een eye-opener.

Na de pauze werd er opgesplitst in zes groepen (1e, 2e, 3e, 4e, 5e en 6e t/m 9e dan), zodat men onder leiding van CTO leden de hoogste tul door kon nemen. Sahyun Martijn had geen eigen groep deze keer, dus heeft hij aangenaam meegetraind met de 6e dan en en hoger groep. Tong-Il, Se-Jong en So-San tul werden uitgebreid behandeld door saseong Willy. Sahyun Martijn heeft meerdere verhalen over de achtergronden en geschiedenis van de tul verteld, tussen het lopen door.

Het was een succesvolle training, met veel informatieoverdracht, input van de aanwezigen en ook veel lol.

De volgende technische evenementen zijn de Landelijke Technische Cursus (rode band en hoger) op 14 mei, de open CTO-training (4e dan en hoger) op 26 juni en de Landelijke Technische Cursus (rode band en hoger) op 23 oktober (maar dat is nog ver weg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.