2021 is klaar, op naar een beter 2022!

Ook als je minder lol hebt dan gehoopt, vliegt de tijd en 2021 is alweer voorbij. We begonnen met een lockdown (vanaf 15 december 2020 tot 27 april 2021) en eindigen er ook weer mee (eerst de avondlockdown vanaf 28 november en daarna weer een totale vanaf 18 december). Toch hebben we ook mooie Taekwon-Do belevenissen gehad, daar wil ik even kort bij stilstaan.

We begonnen het jaar met de Lockdownopdrachten, bedacht en georganiseerd door boosabum Steven. Dat leverde prachtige en grappige Taekwon-Do foto’s op (zoals die van boosabum Sandra hiernaast) en er zijn meerdere leuke compilaties gemaakt, terug te vinden op de site. De uiteindelijke winnaar was boosabum Jasper!

In Groningen hebben we vanaf maart – ondanks de lockdown, dankzij speciale regels voor sport – getraind, de eerste paar maanden buiten. In het begin alleen met de jeugd, later met iedereen onder de 27 jaar, nog later alle groepen, met de volwassenen op 1,5 meter afstand en vanaf juni tot de zomervakantie ook weer binnen. Op 8 juli hebben we zelfs een succesvol jeugdexamen gehouden (met 19 geslaagden!).

Ook danexamens liepen door in 2021, voor de zomer kwamen maar liefst vijf dangraden bij:

  • Steven slaagde op 16 januari voor zijn tweede dan;
  • Sandra en Francien slaagden op 27 maart voor hun derde dan en Jasper die zelfde dag voor zijn tweede dan;
  • Jeffrey slaagde op 8 juli voor zijn eerste dan.

Zie voor een compleet overzicht van de Sung Zang zwarte banders ons Blackbeltoverzicht (we hebben momenteel 22 actieve zwarte banders!).

Na de zomer, vanaf 23 augustus zijn we zowel in Groningen als in Aduard weer ‘normaal’ gaan trainen. Natuurlijk bleven we voorzichtig en voor zover we weten zijn er geen coronabesmettingen opgelopen bij Sung Zang. De trainingen waren vooral gericht op het weer veilig en verantwoord Taekwon-Do beoefenen en weer ritme opbouwen, zodat we in 2022 weer échte stappen kunnen zetten.

Daartoe hebben we ook veel aan promotie van de club gedaan. Zo hebben we op verschillende basis- en middelbare scholen workshops en zelfs twee cursussen (Havo 5 en Atheneum 6 van het Harens Lyceum) verzorgd.

Voor hogere banden (vanaf rode band) zijn er meerdere Landelijke Technische Cursussen georganiseerd, waar ik les heb gegeven als lid van de Commissie Techniek en opleiding van ITF Nederland (online en één keer live). Ook heb ik bij collega-club Twimyo een serie lessen verzorgd.

Helaas loopt het trainen en werven nu weer vertraging op door de nieuwe lockdown, maar we hopen in het nieuwe jaar toch weer flink aan de gang te kunnen.

We hopen dat Sung Zang leden, zodra de lockdown voorbij is en we weer mogen trainen, de draad massaal weer komen oppakken. Uiteraard zullen we ons altijd aan de regels houden en extra voorzichtig zijn (we zijn Koreaanser dan generaal Choi hierin), maar het is voor iedereen het mooist als er zoveel mogelijk leden samen trainen! En natuurlijk hopen we op veel nieuwe deelnemers. Dus: kom straks allemaal weer trainen en neem iedereen die ook wel weer eens wil sporten mee!

Het was weer een vreemd (Taekwon-Do) jaar, maar we hebben ons er weer doorheen geslagen en dat gaan we ook doen met 2022!

Gelukkig nieuw jaar en hopelijk tot snel in de dojang!

sahyun Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.