Boosabum Steven geslaagd voor 2e dan!

      Geen reacties op Boosabum Steven geslaagd voor 2e dan!

Omdat binnen sporten onder de lockdownregels niet toegestaan is, was het tweede dan examen van boosabum Steven (voorzitter van vereniging Sung Zang) een bijzondere aangelegenheid. Buiten namelijk, met één graad boven nul, op het schoolplein naast de dojang, op de matjes uit de zaal. Koud en dus met wat extra lagen onder de dobok, maar uiteindelijk te doen.

Doordat partneroefeningen en zelfverdediging niet kunnen op 1,5 meter afstand, bestond het examen uit tul, theorie en breektesten. Zodra de coronacrisis voorbij is, gaan allen die in die tijd een danexamen hebben afgelegd de partneronderdelen inhalen door een gezamenlijke demo te geven… we hopen na de zomer in 2021.

Steven liet een prima set tul zien, Won-Hyo, Yul-Gok, Toi-Gye, Hwa-Rang en de drie tweede dan tul: Kwang-Gae, Po-Eun en Ge-Baek. Tussen de tul door stelde sahyun Martijn hem meerdere theorievragen over de tul en over algemene Taekwon-Do onderwerpen, terwijl Steven stond te schaduwboksen om warm te blijven. De theorie zat er ook goed in.

Het derde onderdeel bestond uit een serie breektesten. De drie die door het danexamenreglement voorgeschreven worden (gesprongen dubbele breek, uitgevoerd in twee delen, omdat er maar één plankenvasthouder beschikbaar was, powerbreak voet (drie planken) en hand (twee planken) en twee extra: de slag in soojik sogi uit Hwa-Rang tul en een bandae dollyo chagi, uitgevoerd na twee dollyo’s in de lucht. Alle planken gingen overtuigend door!

Het was overduidelijk: Steven is geslaagd voor zijn tweede dan! Op naar de derde, over twee jaar.

Gefeliciteerd namens heel Sung Zang.

sahyun Martijn

Bekijk al onze zwarte banders op de Blackbeltspagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.