Eerste buitentrainingen Sung Zang

Op 14 mei werden de eerste buitentrainingen van Taekwon-Do school Sung Zang verzorgd. De opkomst was mooi (25 leden), de voorzorgen werkten goed en iedereen had er zin in.

Het was fris, maar mooi weer en er werd hard gewerkt, dus snel had iedereen het toch warm. Een mooie herstart van het Taekwon-Do seizoen in deze vreemde coronatijd.

De 12-jaar-en-jonger-groep (net wat anders dan de normale jeugdgroep) was er met negen kinderen sterk en iedereen was blij elkaar te zien en weer Taekwon-Do te mogen doen. Lesgeven op afstand was voor sahyun Martijn en boosabum Liam even wennen, maar al snel ging dat prima. De kinderen gaven aan dat ze de volgende keer nog wel meer en steviger wilden trainen, dus dat gaan we doen 🙂

De jeugd vertrok en de 13-jaar-en-ouder-groep arriveerde, met een paar minuten er tussen, dus dat was goed geregeld. Sahyun Martijn had een anderhalvemeter-tactiek bedacht: iedereen bakende een eigen veldje af met safeties, takken, tassen en/of banden. Zo hadden we een groot schaakbord van zestien eigen veldjes op het gras en was het gevaar van het vergeten van de afstandsregels ondervangen.

De training verliep goed en er kwamen vele verschillende Taekwon-Do aspecten aan bod: fundamentele bewegingen (schoppen, slagen, blokken en stoten), Koreaanse benamingen, dallyon (conditie-, kracht-, lenigheid- en versterkingsoefeningen), saju’s (vierhoekstrainingen om specifieke tul-technieken te oefenen) en tul (de patronen van Taekwon-Do). Er werd hard gewerkt en de verwachtingen omvatten stramheid en spierpijn. Heerlijk om weer in groepsverband bezig te zijn!

Volgende week weer!

Met dank aan Freja, boosabum Steven en sabum Martin voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.