Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

      1 reactie op Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

Taekwon-Do heeft behalve een fysieke ook een mentale en theoretische kant. Vandaag testen we je theoretische kennis. Sommige antwoorden zul je misschien zo weten, andere zijn lastig, of weet je echt niet. Dat geeft niks, want juist bij deze quiz is het de bedoeling dat je de antwoorden die je niet weet, gaat opzoeken, zodat je niet alleen je kennis test, maar ook nog eens vergroot! Deze quiz is voor jeugd, junioren én senioren geschikt.

Deze quiz heeft 10 vragen en per goed antwoord (sommige antwoorden bestaan uit meerdere onderdelen) krijg je 1 punt. Alle antwoorden zijn te vinden en achter elke vraag staat een tip waar je kunt zoeken.

Stuur je antwoorden uiterlijk zaterdag 18 april naar sahyun Martijn (martijn.lindeboom@sungzang.nl). Uit de antwoorden selecteren we bij zowel jeugd als junioren/senioren een winnaar en die mag dan het thema van één van de lessen (zodra we weer los mogen) bedenken en de trainers gaan daar dan uitvoering aan geven. Denk bijvoorbeeld aan de parcours-training die Stef bedacht voor de jeugdgroep. Op zondag 19 april volgen de antwoorden en maken we de winnaars bekend.

Veel succes en plezier met beantwoorden en opzoeken!

Vraag Tip
1 Wat betekent het woord Taekwon-Do? Op de Sung Zang website te vinden
2 Hoeveel saju’s zijn er? En kun je er zelf één ontwerpen of niet? In de berichten op de Sung Zang website te vinden
3 Hoeveel zwarte banders heeft Sung Zang (totaal ooit)? Op de Sung Zang website te vinden (goed kijken!)
4 Wie is de stichter van Taekwon-Do? Op internet te vinden
5 Waar staan de kleuren van het Sung Zang logo voor? Op de Sung Zang website te vinden
6 Hoeveel punten krijg je bij sparring voor een schop op het lichaam? Op internet te vinden
7 Wat betekent Chon-Ji? Op internet te vinden
8 Hoeveel leden heeft Sung Zang (beide locaties samen, zowel jeugd als volwassenen) Schatten
9 Noem de vijf tenets/grondbeginselen van Taekwon-Do Op de Sung Zang website te vinden
10 Noem je favoriete schop zowel in het Nederlands als Koreaans Bedenken en vertalen (te vinden op de website)

1 gedachte over “Sung Zang Taekwon-Do Quiz!

  1. sahyun Martijn Auteur bericht

    Hierbij de antwoorden van de Sung Zang Taekwon-Do Quiz:

    1 Wat betekent het woord Taekwon-Do – De korte omschrijving is: de kunst/ manier/ weg (do) van de hand/ vuist (kwon) en de voet (tae). De naam Taekwon-Do is vastgelegd in 1955.
    2 Hoeveel saju’s zijn er? En kun je er zelf één ontwerpen of niet? – Er zijn drie officiële saju’s: saju jirugi en saju makgi (te trainen voor de wit-gele band) en saju tulgi (voor de rood-zwarte band). Een saju kan een uitstekend hulpmiddel zijn om nieuwe technieken aan te leren, dus zeker kun je je eigen saju’s ontwerpen. Zie ook de Sung Zang saju-uitdaging!
    3 Hoeveel zwarte banders heeft Sung Zang (totaal ooit)? – 24, zie: https://www.sungzang.nl/SZ/blackbelts/ (hier kun je je makkelijk vergissen omdat er op één foto twee danhouders staan)
    4 Wie is de stichter van Taekwon-Do? – Generaal Choi Hong Hi, geboren in 1918 en overleden in 2002, hij was generaal-majoor (twee sterren) in het Zuid-Koreaanse leger en later Koreaans ambassadeur in Maleisië.
    5 Waar staan de kleuren van het Sung Zang logo voor? – De kleuren zwart en wit staan voor de groei van witte naar zwarte band en die de kleuren van een Taekwon-Do dobok, de kleuren wit en groen staan voor de stadskleuren van Groningen.
    6 Hoeveel punten krijg je bij sparring voor een schop op het lichaam? – 2 (daarnaast krijg je 1 punt voor alle handtechnieken en 3 punten voor een schop op het hoofd. Gesprongen technieken worden niet meer extra gewaardeerd).
    7 Wat betekent Chon-Ji? – Hemel en aarde, het begin van alles, de wereld en ook Taekwon-Do.
    8 Hoeveel leden heeft Sung Zang (beide locaties samen, zowel jeugd als volwassenen) – Het ledental van Sung Zang varieert nogal door de jaren heen. Op het hoogtepunt, toen er drie jeugdgroepen en twee volwassenengroepen waren, hadden we meer dan honderd leden. Op dit moment tussen de zestig en zeventig.
    9 Noem de vijf tenets van Taekwon-Do – Hoffelijkheid (Ye Ui), integriteit (Yom Chi), doorzettingsvermogen (In Nae), zelfbeheersing (Guk Gi), onoverwinnelijkheid van geest (Baekjul Boolgool)
    10 Noem je favoriete schop zowel in het Nederlands als Koreaans – Als de vertaling goed is krijg je een punt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.